Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Kim - Woensdag 27 Oktober 2021

  5 tips voor jouw perfect gedecoreerde kerstboom

  Het is belangrijk dat je begint bij de piek. Ik hoor je nu denken die moet toch als laatste? Maar eigenlijk is dit helemaal niet handig! Je loopt namelijk het risico dat je de versiering weer uit de boom stoot. Daarna ga je kijken hoe je de onderkant van de boom wilt hebben. Wil je deze klassiek? Kies dan voor een boom met rok. Of wil je voor een wat meer rustige look? Kies dan voor een kleedje van imitatie bont!

   

   

  Verlichting

  Een kerstboom zonder lichtjes erin is natuurlijk geen kerstboom. Het is belangrijk dat je de verlichting checkt dat ze het doen,  anders doe je het natuurlijk voor niks. Vergeet niet om de lampjes uit te doen als je ze erin hangt. Hang eerst alle lichtjes rondom de boom zonder dat je de lichtjes vast maakt zo kan je zien hoe lang het lichtsnoer is en hoe je het beste de ronde kan maken. Houd hierbij rekening met de locatie van je stopcontact zo kom je goed uit. Daarna ga je de lampjes vast zetten in de takken het is niet nodig om alle lampjes vast te zetten maar in ieder geval voldoende zodat ze goed vast blijven zitten. Het is belangrijk dat je af en toe wat lichtjes verder de boom in duwt zodat je veel diepgang krijgt in de boom.

  Hoeveel verlichting je nodig hebt hangt af van de grote van je boom. Wat je kan aanhouden is dat je per halve meter boom ongeveer 100 lampjes aanhoud.

   

  Boom van 0,5 meter      gebruik een lichtsnoer van 50 tot 100 lampjes

  Boom van 1 meter          gebruik een lichtsnoer van 150 tot 200 lampjes

  Boom van 1,5 meter      gebruik een lichtsnoer van 250 tot 300 lampjes

  Boom van 2 meter          gebruik een lichtsnoer van 350 tot 400 lampjes

   

   

  Kleur gebruik in je boom

  Laat de kleuren van je decoratie afhangen van de kleur van je kerstboom en de kleur van het interieur van je huis. Zo kan je 1 geheel maken met de rest van je interieur. Kies een kleurenpallet en houd je hier ook aan. Gebruik 2 hooguit 3 kleuren die goed bij elkaar passen. Op deze manier voorkom je dat het een rommelig effect geeft en creëer je juist een chique en evenwichtig geheel. Ga jij dit jaar voor de klassieke rood met wit, of kies je toch voor de chique zwart met goud? Kies je voor een natuurlijke houtlook, of ga je dit jaar voor je lievelingskleur met zilver?

   

  Van groot naar klein

  Begin met het versieren van de grootste ornamenten verdeel eerst de grote ornamenten gelijkmatig over de boom. Zo kan je goed zien of de ornamenten goed verdeeld zijn. Begin hierbij met de ornamenten waar je de meeste van hebt zo verdeel je alles goed. Het maakt je boom authentiek.

   

  Kerstballen en slingers

  Ben je tevreden met je lichtjes en de ornamenten? Als je voor slingers hebt gekozen dan kan je nu beginnen met de slingers het is mooi als je de slingers in een licht golvende beweging kunt ophangen ook hierbij is het belangrijk dat je de diepte van de boom gebruikt. Nu de slingers hangen begin je bij de kerstballen het is belangrijk dat je weer van boven naar beneden werkt en dat je de diepte van de boom weer gebruikt maar bewaar je mooiste kerstballen wel voor de oppervlakte natuurlijk

  Hoeveel kerstballen heb je ongeveer nodig? Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van wat je zelf wilt. Hoeveel ornamenten je gebruikt en de grote van je boom.

  • Hennie Gielis v.d Heijden

   Geplaatst op woensdag 8 december 2021 11:17

   Hartelijk dank voor Uw tip.
   Ik wens U hele fijne en goede feestdagen toe, en natuurlijk een geweldig goed 2022.
   Lieve groetjes
   Hennie Gielis

  Vers van de pers

  Recente artikelen