Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Kim - Dinsdag 21 Oktober 2021

  Zo kies je in 5 stappen jouw ideale kunstkerstboom

  Ken je dat? Je wilt graag een nieuwe kunstkerstboom, maar je weet eigenlijk niet voor welke boom je wilt gaan? Er is immers zoveel keus en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer!

  Stap 1 | Wat is het budget voor de kunstkerstboom?

  Een kustkerstboom kan een flinke investering zijn. De goedkoopste kunstkerstboom heb je al voor een paar tientjes. Maar wil je een grotere boom en van een goede kwaliteit dan loopt de prijs al snel hard op. Goed om je te realiseren is dat de prijs van een echte boom al snel tussen de €30 en €50 ligt, bovendien heb je van deze boom maar één jaar plezier en van een kunstboom veel langer. Doordat de kunstkerstboom langer mee gaat is hij uiteindelijk goedkoper als een echte kerstboom.

  Stap 2 | Wat is de ideale lengte van jouw kunstkerstboom?

  Nu je het budget hebt bepaald kan je gaan nadenken over de lengte van jouw kunstkerstboom. De populairste kunstkerstbomen zijn die van tussen de 1,85 en 2.15 meter. Voordat je de lengte gaat bepalen moet je stil staan bij drie punten, namelijk:
  - Wat de hoogte van het plafond is bij je thuis;
  - Zet je de kunstkerstboom op de grond of op een tafeltje of verhoging;
  - Krijgt de kunstkerstboom een piek.
  Een grotere boom in huis is natuurlijk een echte eyecatcher om te zien, maar let er wel op dat er in een grotere boom ook meer versieringen en lampjes gaan. Denk goed na over welke lengte het beste bij jouw huis en budget past, want de lengte heeft ook invloed op de kosten. 

  Stap 3 | Wil je een boom met of zonder lampjes

  Heb je een hekel aan de lampjes in de boom hangen of aan het verdelen van alle kerstlampjes in de boom? Kies dan voor een kunstkerstboom met de lampjes er al in. Over het algemeen heb je een kunstkerstboom met verlichting snel opgezet, omdat deze uit slechts twee, drie of vier delen bestaat en niet uit allemaal losse takjes. Het enige nadeel van een kunstkerstboom met verlichting is dat je de lampjes niet heel gemakkelijk of niet kan vervangen, maar geen paniek want je ziet er meestal niets van als er een lampje kapot is. Bij een kunstkerstboom zonder verlichting hang je gewoon een nieuwe snoer met lampjes in de boom mocht er eentje kapot gaan.

  Stap 4 | Welke stijl past het beste bij jou en in je huis?

  Nu dat je weet hoe groot je boom moet zijn en of je een kunstkerstboom met of zonder verlichting wilt gaan we kijken naar de takken. Als we naar de kunstkerstbomen kun je zien dat je ze kan onderverdelen in drie categorieën deze zijn als volgt:
  - De boom met smalle takken (spar)
  - De boom met dikke takken (Pinus)
  - De besneeuwde boom. 

  Stap 5 | Welke kleur boom behoort tot je favoriet?

  Als het goed is weet je nu voor welk soort boom je gaat. De laatste stap is het kiezen van de kleur. Ga je voor een dennengroene kleur of voor een blauwgroene kleur. De dennengroene kleur is wat natuurlijker en ziet er het meest echt uit. De blauwgroene kleur geeft wat meer warmte en ziet er bijzonder uit. Deze kleur is op dit moment erg in opkomst.

  Tot slot

  Heb je een keuze gemaakt? Het is natuurlijk harstikke fijn om je kunstkerstboomonline te bestellen. Met een paar drukken op de knop word jouw boom thuis bij je in de doos afgeleverd. 

  Ik wens je veel plezier toe met het kiezen van jouw favoriete boom!

  Vers van de pers

  Recente artikelen