Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Chantal - Dinsdag 22 Oktober 2021

  Een kunstkerstboom of een echte kerstboom?

  Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen haast niet van de echte te onderscheiden en de kunstkerstboom wint aan populariteit. Maar wat is het verschil? Is een kunstkerstboom echt duurzamer dan een echte? Wij zetten alle voor- en nadelen en feitjes over de kunstkerstboom op een rij voor je.

   

   

  Je boom blijft jarenlang mooi

  Natuurlijk verliest een kunstkerstboom geen naalden. Dus de stofzuiger hoeft niet dagelijks door je huis heen gehaald te worden superhandig! Daarnaast blijft een kunstkerstboom jarenlang mooi en groen daarbij kan je hem opzetten wanneer jij wilt hoe leuk is dat! Wil je toch een witte kerst? Kies dan voor onze gedecoreerde bomen met sneeuw!

   

  Goedkoper op lange termijn

  Een kunstkerstboom is bij de aanschaf duurder dan een echte kerstboom maar je schaft een kunstkerstboom maar 1 keer aan en dan gaat hij jaren mee.!  Een echte boom kost al gauw meer dan €40,00 en wil je een groter exemplaar betaal je al snel veel extra. Voor €135,00 koop je al een mooie kunstvariant.  Vanaf het 4de jaar van je kunstkerstboom heb je er al profijt van! En ben je echt zuinig op je boom dan heb je na 10 jaar dus echt wel een leuke winst gemaakt en dat kan je dan mooi besteden aan de cadeaus onder de boom.

  Verlichting

  Ken je dat ook alles in de knoop inderdaad veel mensen hebben een gruwelijke hekel aan het verdelen van al die lampjes in de kerstboom. Gelukkig zijn er tegenwoordig kunstbomen met de lampjes er al in. Dus wil je snel en een mooi resultaat kies dan voor de kerstboom met de lampjes erin!  Deze bomen zijn vaak in drie delen op te zetten geen gedoe meer met de snoeren of kale plekken overal een mooi goed verdeeld licht en dat al binnen een kwartier. Jij hebt dus lekker veel tijd over om extra aandacht te schenken aan de versiering. 

  Veel keuze

  Er valt veel te kiezen als het om de kunstbomen gaat. Ga je voor de boom met een neutrale look?,  of wil je liever een boom met de verlichting er al in?  Kijk je uit naar een witte kerst? Kies dan voor een besneeuwde boom

   

  Duurzaamheid

  Wij leggen het je uit; een kunstkerstboom is een eenmalige aankoop de klimaatbelasting van de productie van een kunstkerstboom is inderdaad hoger dan van een echte kerstboom, maar geen paniek de langere levensduur van de kunstboom gaat dit compenseren.

  Over duurzaamheid valt te twisten het is natuurlijk zo dat een kunstkerstboom jarenlang meegaat maar wist jij dat de klimaatimpact van een echte kerstboom ongeveer gelijk is aan 25km autorijden? Door je kunstkerstboom online te bestellen laat je de postbezorger dit doen via de meest efficiënte route en bedenk dat de postbezorger niet alleen bij jou bezorgt.

  Het online bestellen van je kunstkerstboom lijkt het dan in dit opzicht te winnen met een positieve uitwerking op het milieu. Om een goede vergelijking te maken moeten we dieper inzoomen op de randvoorwaarden er spelen namelijk veel factoren mee; hoe ver moet je rijden voor het halen van een echte kerstboom? Ga je de boom verbranden na de kerst of heb je er 1 met kluit die terug plant in de tuin?

  Conclusie: op het gebied van duurzaamheid en gebruiksgemak is de kunstkerstboom een slimmere keuze.

   

  Vers van de pers

  Recente artikelen