Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Maandag 22 December 2023

  De kerstboom opruimen

  De gezellige kerstdagen zijn voorbij en dat betekent dat het tijd is om de kerstboom op te ruimen. Het afscheid nemen van de feestelijke versieringen kan een bitterzoete ervaring zijn, maar met de juiste aanpak wordt het opruimen een stuk gemakkelijker. In deze blog delen we tips en trucs voor het netjes opbergen van je kerstboom, zodat je volgend jaar weer probleemloos kunt genieten van de feestdagen.

  Wanneer ruim je de kerstboom weer op?

  Waar je in november misschien al begint met je huis en tuin versieren voor Kerst, is het ook een keer tijd om alles op te ruimen. Traditioneel gezien wordt de kerstboom opgeruimd op 6 januari, ook bekend als Drie Koningen. Deze datum markeert het einde van de kerstperiode. Echter, in de moderne tijd zien we dat veel mensen hun kerstboom al eerder aftuigen. Het is vooral een persoonlijke keuze, maar praktisch gezien gebeurt het vaak in de eerste dagen van januari. Laten we nu eens kijken naar hoe je deze klus het beste kunt aanpakken.

  Onze tips voor het opbergen van de kerstboom

  Voordat je de kerstboom in de opbergmodus zet, zijn er een paar stappen die je kunt volgen om alles netjes te organiseren. Hier zijn onze handige tips:

  Tip 1 – De kerstballen netjes opbergen

  Begin met het voorzichtig verwijderen van de kerstballen en sorteer ze op kleur of grootte. Berg ze vervolgens op in speciale opbergdozen of herbruikbare plastic bakjes om breuk te voorkomen.

  Tip 2 – Kerstverlichting opruimen zonder knopen in het snoer

  Wikkel de kerstverlichting om een karton of speciale snoerhaspel om knopen te voorkomen. Controleer meteen op kapotte lampjes en vervang deze voordat je de verlichting opbergt.

  Tip 3 – Je kunstkerstboom opruimen

  Als je een kunstkerstboom hebt, overweeg dan het gebruik van een handige kerstboomtas of opbergdoos. Dit beschermt de boom tegen stof en beschadigingen, waardoor hij langer meegaat.

  We hebben nog meer tips voor al je andere kerstspullen opbergen!

  Een echte kerstboom opruimen zonder naalden

  Een echte kerstboom opruimen kan wat uitdagingen met zich meebrengen, met name de naalden die overal lijken te belanden. Hier zijn enkele tips om dit te voorkomen:

  • Verwijder eerst alle versieringen voordat je de boom naar buiten draagt.
  • Schud de boom voorzichtig om losse naalden te verwijderen.
  • Veeg de vloer grondig na het verwijderen van de boom.

  Laat je kerstboom ophalen, doneer hem of plant hem in de tuin

  Overweeg om je echte kerstboom een tweede leven te geven. Verschillende gemeenten bieden ophaalservices aan om bomen te recyclen, of je kunt ervoor kiezen om de boom te doneren aan lokale projecten. Als je ruimte hebt, plant de kerstboom dan in je tuin voor een groen tintje het hele jaar door. Belangrijk: probeer de boom niet zelf te verbranden.

  Tot volgend jaar!

  En zo sluiten we het kerstseizoen af. Het opruimen van de kerstboom mag dan wel een klusje zijn, maar met deze tips wordt het een stuk eenvoudiger. Berg alles netjes op, laat je echte boom een nieuw leven ingaan, en maak je klaar voor een nieuw kerstseizoen vol warmte en gezelligheid. Tot volgend jaar!

  Vers van de pers

  Recente artikelen