Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Woensdag 22 Oktober 2023

  Waarom een kerstboom met kerst?

  De traditie van de kerstboom roept vaak de vraag op: waarom een kerstboom met kerst? Waar komt deze gewoonte vandaan en waarom is het een onmisbaar onderdeel van de feestdagen? Hier duiken we in de geschiedenis en betekenis van de kerstboom.

  Het ontstaan van de kerstboom

  In onze zoektocht naar het begrijpen van de kerstboom en waarom deze een centrale rol speelt bij de viering van Kerst, duiken we dieper in de wortels van deze fascinerende traditie. De geschiedenis van de kerstboom omvat twee belangrijke aspecten: de oude Germaanse afkomst en de latere integratie in de Christelijke tradities. Laten we deze twee cruciale elementen verkennen om een beter begrip te krijgen van waarom de kerstboom met Kerst zo geliefd en symbolisch is geworden.

  Germaanse afkomst

  De kerstboom heeft zijn wortels in het oude Germanië, waar bomen al eeuwenlang een cruciale rol speelden in heidense rituelen. In deze context dringt de vraag zich op: waarom is er een kerstboom bij kerst? De Germanen vereerden de dennenboom als een symbool van vruchtbaarheid en het leven, zelfs tijdens de donkere wintermaanden. Ze versierden bomen met lichten en ornamenten als teken van hoop en vernieuwing. Toentertijd konden ze geen gebruik maken van de kerstboomversiering van Kerstland.nl, jij hebt het gemak dat wel te doen.

  Christelijke traditie

  In de 16e eeuw begon de kerstboom langzaam deel uit te maken van het Christendom, als onderdeel van de winterfeesten. Maar waarom zetten mensen een kerstboom? Deze traditie begon in Duitsland, waar Martin Luther wordt herinnerd als degene die als eerste kaarsen in de kerstboom plaatste, geïnspireerd door de schittering van de sterren aan de hemel. Deze praktijk verspreidde zich al snel over Europa.

  Waarom zetten we een kerstboom op in huis?

  Vanaf de 17e eeuw begonnen rijke Duitsers waarom geen echte kerstboom in hun huizen te plaatsen. Deze gewoonte werd later overgenomen door de Britten en verspreidde zich in de 19e eeuw naar de rest van Europa. In Nederland werd de kerstboom geïntroduceerd via zondagsscholen, wat een mooie traditie voor het hele gezin werd. Maar waarom met kerst een kerstboom in huis? Wij denken dat het een stukje magie in huis en symboliseert de warmte en samenhorigheid van de feestdagen. Zeker wanneer je jouw kerstboom versiert met onze kerstballen.

  De opkomst van kunstkerstbomen

  De 20e eeuw bracht een opmerkelijke verandering met zich mee in de wereld van kerstbomen. Kunstkerstbomen deden hun intrede en werden al snel populair. Maar waarom hebben we een kerstboom met kerst als we een kunstboom kunnen hebben? Deze nepbomen waren praktisch en duurzaam, en in de jaren 1920 werden ze nog populairder door de economische crisis. Nu weet je waarom we een kerstboom zetten, maar wanneer gaan we de kerstboom opbergen?

  Vind jouw kerstboom voor Kerst op Kerstland.nl

  Als je nog op zoek bent naar de perfecte kerstboom om je huis te verfraaien en de feestdagen te vieren, hoef je niet verder te zoeken dan Kerstland.nl. Onze selectie kerstbomen en kerstartikelen zal je helpen om een magische kerstsfeer te creëren in jouw huis. Of je nu de voorkeur geeft aan een echte dennenboom of een handige kunstkerstboom, bij Kerstland vind je alles wat je nodig hebt om deze traditie voort te zetten en van een schitterende kerst te genieten. Maak van deze kerst een onvergetelijke tijd vol warmte, liefde en gezelligheid, en laat je inspireren door onze prachtige collectie kunstkerstbomen en versieringen.

  Ruim assortiment kerstbomen

  Vers van de pers

  Recente artikelen