Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Denise - Vrijdag 14 Oktober 2022

  Welke kerstverlichting is duurzaam?

  De mooiste tijd van het jaar breekt aan! Bij kerst hoort gezelligheid, versieringen en uiteraard ook verlichting. Nu zal het niemand ontgaan zijn dat wij momenteel in een energiecrisis zitten en de meeste naar iets zoeken om op te bezuinigen. Dit geldt ook voor het stroomverbruik. Je zult je misschien afvragen of je er verstandig aan doet om jouw huis dit jaar net zo te laten 'shinen', als de voorgaande jaren. Maar wat als blijkt dat dat gewoon kan? Met energiezuinige verlichting kun je ook dit jaar weer groots uitpakken!

  LED-verlichting is 8 keer zuiniger

  Als we het hebben over het meest duurzame verlichting, kom je uit op de LED-verlichting. Maar wat is LED nu eigenlijk? Waarom is dit zuiniger? LED staat voor 'Light Emitting Diode' oftewel een lichtgevende diodes. Door elektriciteit door de diode te leiden, komt er energie vrij. Deze energie wordt vervolgens omgezet in licht. Doordat deze verlichting nauwelijks warmte aanmaakt, verbruik je dus aanzienlijk minder stroom maar behoud je wel dezelfde sfeer. In tegenstelling tot de gloeilamp bijvoorbeeld. Gloeilampen maken 80% warmte aan en 20% verlichting, waardoor de gloeilamp dus ook heet wordt en een LED lampje niet. LED-verlichting kost je gemiddeld maar €0,08 per dag.

  Daarnaast is LED goed voor het milieu en draag je dus bij aan een schoner klimaat. Deze energiezuinige lampen kun je bij diverse winkels inleveren in de daartoe behorende inleverbakken of bij de milieustraat van jouw gemeente. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. 

  Met een timer voorkom je onnodig stroomverbruik

  Met behulp van een timer, zorg je voor minder stroomverbruik. Je kunt zelf bepalen op welk moment de kerstverlichting aan of uit gaat, zodat deze niet onnodig blijven branden in je huis of tuin bijvoorbeeld.

  Transformator

  Sommige kerstverlichting werken op een lage spanning en zijn daarom voorzien van een transformator. Vooral oudere transformators hebben last van sluipverbruik: ze verbruiken ook stroom als het licht uit staat, omdat de stekker in het stopcontact blijft zitten. Je stopt dit sluipverbruik door de stekker uit het stopcontact te halen, of door een nieuwere transformator te plaatsen.

  Vers van de pers

  Recente artikelen