Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rick - Donderdag 29 September 2023

    De kerstboom versieren

    De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je huis te transformeren in een ware kerstwereld. Een van de meest betoverende en centrale elementen van kerstdecoratie is natuurlijk de kerstboom. Of je nu een echte dennenboom hebt uitgekozen of een prachtige kunstkerstboom hebt opgetuigd, het versieren ervan is een magisch moment waar het hele gezin van kan genieten. In deze blog nemen we je mee op een reis door de kunst van het kerstboom versieren, met handige tips en creatieve ideeën die je kunt gebruiken om je kerstboom dit jaar nog specialer te maken!

    Belangrijk voor je de kerstboom gaat versieren

    Hoe moet je jouw kunstkerstboom versieren, daarvoor zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden. Zo kun je ervoor zorgen dat je dit jaar de mooiste kerstboom ooit hebt.

    Waar ga je de kerstboom neerzetten?

    De eerste overweging bij het mooi versieren van je kerstboom is waar je hem wilt neerzetten. Als je een echte boom hebt gekozen, zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt en in een stevige kerstboomstandaard staat. Voor kunstkerstbomen kun je zelf bepalen waar je ze plaatst, maar zorg ervoor dat ze goed in het zicht staan, bijvoorbeeld bij het raam, zodat iedereen van buitenaf kan genieten van de prachtige kerstboomversieringen.

    Hoeveel kerstballen en kerstlampjes heb je nodig?

    Het juiste aantal kerstballen en de juiste kerstverlichting is cruciaal voor een evenwichtige en aantrekkelijke kerstboom. Hier is een handige tabel om je te helpen bepalen hoeveel je nodig hebt op basis van de hoogte van je boom:

    De beste volgorde om de kerstboom op te tuigen

    Nu je alle benodigdheden hebt verzameld, laten we eens kijken naar de beste volgorde om je kerstboom te versieren. Volg dit gedetailleerde stappenplan voor een moeiteloze en prachtig versierde boom, waarbij we onderaan beginnen voor het beste resultaat:

    1. Leg de basis met kerstlampjes: Begin onderaan de kerstboom en werk omhoog. Wikkel de lichtjes gelijkmatig rond de takken, zorg ervoor dat ze goed zijn verdeeld. Sluit de lichtjes pas aan wanneer je helemaal klaar bent om het risico van verstrikt raken te vermijden. Wil je hier helemaal geen gedoe mee? Ga dan voor een kerstboom met verlichting. Bij deze kerstbomen is de afstand tussen de lampjes perfect verdeeld en kan je stap 1 overslaan. 
    2. Hang de kerstballen op: Start de kerstboom op te tuigen met de grotere kerstballen, dit geeft je de mogelijkheid om ze strategisch te plaatsen. Verdeel ze willekeurig over de boom, zorg ervoor dat je ze in de boom plaatst, niet alleen aan de uiteinden van de takken. Dit zorgt voor diepte en volheid.
    3. Voeg kleinere kerstballen toe: Vul de lege plekken tussen de grotere ballen op met kleinere ballen. Dit geeft je boom een evenwichtige uitstraling en zorgt ervoor dat alle delen van de boom opvallen.
    4. Slingers en ornamenten: Wikkel slingers voorzichtig om de boom, begin ook hier onderaan en werk omhoog. Voeg verschillende ornamenten toe, variërend in grootte en vorm, om wat extra glans en persoonlijkheid aan je boom te geven.
    5. De piek bovenop: Kies een piek die bij je decor past en plaats deze stevig boven op de kerstboom. Dit is het kroonjuweel van je kerstboom, dus zorg ervoor dat het goed is gepositioneerd.
    6. Laatste aanpassingen: Stap een paar stappen achteruit en bekijk je boom vanuit verschillende hoeken. Pas indien nodig de positie van ornamenten, slingers en lichtjes aan om een perfecte balans te bereiken.

    Extra tips voor het versieren

    Nu je kerstboom er al prachtig uitziet met verlichting en kerstballen, zijn hier nog enkele extra tips om hem naar het volgende niveau te tillen:

    Kies passende kleurencombinaties

    Bij het versieren van je kerstboom draait alles om plezier en creativiteit! Begin met het kiezen van 3 tot 4 kleuren voor je kerstballen die niet alleen goed bij elkaar passen, maar ook bij de rest van je feestelijke decor. Denk aan deze kleuren als de harmonieuze noten in een prachtig kerstlied. Voor een uitgebalanceerde uitstraling kun je ongeveer 70 procent glanzende ballen gebruiken, afgewisseld met 30 procent matte ballen. Zo creëer je een sprankelende melodie van kleur in je kerstboom! Ben je benieuwd wat dit jaar helemaal in is? Bekijk dan onze blog over de kersttrends van 2023

    Wissel kerstballen af met slingers of ornamenten

    Verander je kerstboom in een kunstwerk door kerstballen te combineren met een assortiment aan slingers en kersthangers. Dit is het moment waarop je innerlijke kunstenaar kan schitteren! Voeg glinsterende slingers toe voor een vleugje magie, kies grappige kersthangers die een glimlach op ieders gezicht toveren, en misschien verras je jezelf wel met enkele zelfgemaakte knutselwerkjes. Met deze mix van decoraties kun je een kerstboom creëren die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook jouw unieke feestelijke stijl weerspiegelt. En met grappige kerstballen kan je jouw boom een vleugje humor meegeven. Laat je verbeelding de vrije loop en geniet van elk moment van het versieren!

    Je kerstboom versieren met ons assortiment?

    Ben je klaar om je kerstboom te versieren met de prachtige decoraties van Kerstland.nl? Ons assortiment biedt een breed scala aan kerstballen, lampjes, slingers, ornamenten en nog veel meer om van jouw kerstboom een betoverend middelpunt te maken. Klanten beoordelen ons met een 9.2, bezoek onze website en ontdek onze unieke collectie. En versieren is natuurlijk één ding, maar lees ook alles over je kunstkerstboom opruimen en met al je nieuwe versieringen van Kerstland.nl is het ook handig om meer informatie te hebben om je kerstspullen op te bergen.

    Bij Kerstland.nl hechten we veel waarde aan kwaliteit, betaalbaarheid en een snelle levering. Creëer een onvergetelijke kerstervaring en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment. Opteer voor Kerstland.nl en breng de betovering van kerst tot leven in jouw woning! Als je vóór 15:00 uur bestelt, ontvang je jouw bestelling al de volgende dag, en bij een bestelbedrag van meer dan 49,- wordt het zelfs gratis bij je thuisbezorgd.

    Fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar toegewenst!

    Shop onze kerstcollectie

    Vers van de pers

    Recente artikelen