Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rick - Dinsdag 14 November 2023

  Wanneer de kerstboom opzetten?

  Het is weer die tijd van het jaar waarin de feestdagen voor de deur staan en de straten langzaam maar zeker beginnen te twinkelen met lichtjes en versieringen. Uiteraard begint het dan ook te kriebelen om het huis te decoreren voor Kerst. Een van de meest iconische symbolen van Kerst is de kerstboom. De vraag die velen zich stellen is: wanneer is het nu eigenlijk het juiste moment om de kerstboom op te zetten? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en de verschillende tradities en trends die hiermee samenhangen.

  Je kerstboom opzetten in de kerstperiode

  Traditioneel gezien was het gebruikelijk om jouw kunstkerstboom op kerstavond op te tuigen. Op die manier bracht je de magie van Kerstmis letterlijk in huis op het moment dat het feest begon. Echter, in de moderne tijd hebben veel mensen de neiging om de kerstperiode te laten beginnen zodra Sinterklaas het land heeft verlaten. Dit betekent dat de kerstboom steeds vroeger wordt opgezet, vaak al in de eerste week van december. Zo kan het gezin langer van de feestelijke sfeer genieten. Maar waarom zetten we een kerstboom met Kerst?

  De kerstboom opzetten na Sinterklaas

  Voor veel mensen in Nederland markeert het vertrek van Sinterklaas op 5 december het officiële begin van de kerstperiode. Na Sinterklaasavond is het dan ook traditie om de kerstboom tevoorschijn te halen en te versieren. Dit is het moment waarop de huizen worden omgetoverd tot feestelijke oases, met glinsterende lichtjes kleurrijke ornamenten en grappige kerstballen.

  De kerstboom in november al opzetten?

  De trend om de kerstboom al halverwege november op te tuigen, zelfs vóór Sinterklaas, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze gewoonte is niet uniek voor Nederland; in landen zoals Duitsland en de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk om de kerstboom al in november op te zetten. Dit vroege begin van de feestdagen zorgt voor een extra lange periode van warmte en gezelligheid tijdens de donkere wintermaanden. Hoe jij het best de kerstboom kan versieren.

  Hoe lang laat je de kerstboom staan?

  De vraag "Hoelang laat je de kerstboom staan?" is er een die jaarlijks terugkomt. Meestal wordt de kerstboom opgeruimd na Oud en Nieuw, rond 2 januari. Dit markeert het einde van de feestdagen en het begin van het nieuwe jaar. In vroegere tijden lieten sommige mensen de kerstboom echter staan tot Driekoningen op 6 januari. Dit was een teken van geluk en voorspoed, en het geloofde bijgeloof was dat het opruimen van de kerstboom voor die datum ongeluk zou brengen.

  Nog een kerstboom nodig?

  Als je nog op zoek bent naar een prachtige kunstkerstboom of de perfecte kerstversiering, dan is Kerstland.nl de plek waar je moet zijn. We hebben een ruim assortiment aan kunstkerstbomen en guirlandes om jouw kerstseizoen extra speciaal te maken. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website en laat je inspireren voor de komende feestdagen!

  Shop onze kerstbomen

  Vers van de pers

  Recente artikelen